Friday, December 8, 2006

En cheesecake, troligen The cheesecake.

om man som min vän Marie inte tycker om spisen. vissa människor tycker inte om spisen. då kan man vispa ihop den här, cheesecaken. all credit till anne-maj innan vi sätter igång dock! anne-maj.blogspot.com. då börjar vi,

Skål 1
3 äggulor
1.5 dl strösocker
1 pkt philadphia ost

Skål 2
3 dl grädde
en nypa vaniljsocker

Skål 3
3 äggvitor

Är du av den sorten som inte tycker om spisar kanske du heller inte rör dig så vant i köket. Då vill jag rekommendera att du börjar med äggvitorna som ska vispas i en hyperclean skål, till ett hårt skum (vänd skålen upp & ner över ditt huvud å du lär få reda på om det är hårt nog). Grädden vispas för sig och den första skålen för sig. Blanda sedan skål 1 med skål 2. Försiktigt för att bevara fluffigheten. Till sist blandar du i skål 3, försiktigt för att om möjligt bevara lite fluff. Digestivekex i smulor i botten av en pajform (lägg kexen i två plastpåsar, slå mot väggen), smeten ovanpå, in i frysen i fem timmar. Anne-maj rekommenderar att man slickar skålen. Jag bedömmer att det är bäst att låt bli.

Ett tips såhär i juletid. Använd pepparkakor istället för digestivekex och ta lite apelsinskal ovanpå kakan som dekoration.

No comments: