om man som min vän Marie inte tycker om spisen. vissa människor tycker inte om spisen. då kan man vispa ihop den här, cheesecaken. all credit till anne-maj innan vi sätter igång dock! anne-maj.blogspot.com. då börjar vi,
Skål 1
3 äggulor
1.5 dl strösocker
1 pkt philadphia ost
Skål 2
3 dl grädde
en nypa vaniljsocker
Skål 3
3 äggvitor
Är du av den sorten som inte tycker om spisar kanske du heller inte rör dig så vant i köket. Då vill jag rekommendera att du börjar med äggvitorna som ska vispas i en hyperclean skål, till ett hårt skum (vänd skålen upp & ner över ditt huvud å du lär få reda på om det är hårt nog). Grädden vispas för sig och den första skålen för sig. Blanda sedan skål 1 med skål 2. Försiktigt för att bevara fluffigheten. Till sist blandar du i skål 3, försiktigt för att om möjligt bevara lite fluff. Digestivekex i smulor i botten av en pajform (lägg kexen i två plastpåsar, slå mot väggen), smeten ovanpå, in i frysen i fem timmar. Anne-maj rekommenderar att man slickar skålen. Jag bedömmer att det är bäst att låt bli.
Ett tips såhär i juletid. Använd pepparkakor istället för digestivekex och ta lite apelsinskal ovanpå kakan som dekoration.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment